Op. Dr. Nevra  Topalismailoglu - Gynecologist

Έκτρωση

 

OOp.Dr.Nevra Topalismailoğlu,  γυναικολόγος İstanbul  Τουρκία.

 


Έκτρωση,  διακοπή εγκυμοσύνης,  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, Τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης, άμβλωση,  έκτρωση  διακοπή κύησης,  εκτρωτικό χάπι

Η διακοπή της εγκυμοσύνης (έκτρωση) ως μέσο ελέγχου των γεννήσεων επιτρέπεται από το νόμο σε εγκυμοσύνες ηλικίας μέχρι 10 εβδομάδων. Η επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης, έκτρωση είναι ίσως η πιο απαράδεκτη μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων και οικογενειακού προγραμματισμού ενός ζεύγους, τόσο για ηθικούς λόγους όσο και για ιατρικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία της γυναίκας. Σε κυήσεις στα αρχικά στάδια ,μέχρι 10 εβδομάδες,  η συνηθέστερη επέμβαση είναι η τεχνητή απόξεση του ενδομητρίου και η έξοδος του κυήματος μετά από διαστολή του τραχήλου. Μετά τις 10 εβδομάδες η διακοπή της εγκυμοσύνης γίνεται για ιατρικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το έμβρυο και προτιμάται η μέθοδος της πρόκλησης τοκετού με προσταγλανδίνες και οξυτοκίνη.

Πως γίνεται η διακοπή της εγκυμοσύνης (έκτρωση);

H γυναίκα προγραμματίζεται για απόξεση με βάση την ηλικία της κύησης. Η ηλικία της κύησης προσδιορίζεται με βάση την τελευταία έμμηνο ρύση και με βάση μετρήσεις που πραγματοποιούνται σε υπερηχογραφικό έλεγχο. Η επέμβαση της απόξεσης αφορά συνήθως κυήσεις σε αρχικά στάδια μέχρι 10 εβδομάδες και έχει ως εξής;

 

αντλία Κάρμαν, μέθοδος της αναρρόφησης, ή μέθοδος Κάρμαν

 

 

 

 

Εισάγεται Στη μήτρα ένας σωλήνας άπό πολυαιθυλένιο, πού έχει δυο κάθετες σχισμές στο πάνω άκρο του και τά χείλη του παίζουν τό ρόλο ξέστρου.

 

 

Οι επεμβάσεις διακοπής εγκυμοσύνης (έκτρωση)  γίνονται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο νοσοκομείου. Η γυναίκα τοποθετείται σε γυναικολογική εξεταστική θέση και της χορηγούνται από τον αναισθησιολόγο ενδοφλεβίως φάρμακα που της προκαλούν αναισθησία. Ο γυναικολόγος αφού βεβαιωθεί ότι η γυναίκα κοιμάται και δεν αντιδρά σε επώδυνα ερεθίσματα διαστέλλει σταδιακά το στόμιο του τραχήλου της μήτρας και μετά με ειδικό αναρροφητήρα που εισάγει με προσοχή στην κοιλότητα της μήτρας εξάγει το κύημα και τους υμένες του (διακοπή της εγκυμοσύνης). Ή μέθοδος της αναρρόφησης, ή μέθοδος Κάρμαν, άπό τό όνομα τοϋ αμερικάνου πού την ανακάλυψε, συνίστα­ται στήν αναρρόφηση τοϋ εμβρύου. Εισάγεται Στη μήτρα ένας σωλήνας άπό πολυαιθυλένιο, πού έχει δυο κάθετες σχισμές στο πάνω άκρο του και τά χείλη του παίζουν τό ρόλο ξέστρου. Ή διάμετρος του είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη (4 ή 8 χιλ.) ανάλογα μέ τό πόσο προχωρημένη είναι ή εγκυμοσύνη. Στη συνέχεια εφαρμόζεται στό κάτω άκρο του μιά αντλία και γιά ένα χρονικό διάστημα πού ποικίλλει άπό 20 δευτερόλεπτα ώς 3 λεπτά, απορροφάται τό περιεχόμενο της μήτρας. Στήν πλειοψηφία τών περιπτώσεων, αύτη ή απλή κα'ι σχεδόν ανώδυνη μέθοδος, ακινητοποιεί τή γυναίκα μο­νάχα την ώρα της επέμβασης.. Η όλη επέμβαση διαρκεί συνήθως μερικά λεπτά, εκτός από τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν δυσκολίες. Η γυναίκα ξυπνάει μετά από λίγο και σε 1 με 2 ώρες μπορεί να φύγει για το σπίτι.Από την 11η εβδομάδα και μετά ακολουθείται συνήθως η μέθοδος της απόξεσης, μια πρακτική που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Ποιες είναι οι επιπλοκές μιας διακοπής εγκυμοσύνης;

Οι άμεσες επιπλοκές διακοπής εγκυμοσύνης (έκτρωση)   είναι σπάνιες και είναι σχετικές με την τεχνική που ακολουθείται κατά την επέμβαση. Διάτρηση της μήτρας και αιμορραγία παρατηρούνται σε λιγότερο από 1-2% των περιπτώσεων και συνήθως πρόκειται για καταστάσεις που υποχωρούν από μόνες τους υπό ιατρική παρακολούθηση. Οι λοιμώξεις ,ενδομητρίτιδα και σαλπιγγίτιδα,  είναι πιο συχνές και αντιμετωπίζονται με αντιμικροβιακά φάρμακα. Μια σπάνια μακροπρόθεσμη επίπτωση της έκτρωσης είναι η στειρότητα, καθώς μπορεί να σταματήσει η περίοδος και να προκληθούν συμφύσεις στη μήτρα. Πρόκειται για μια επιπλοκή της επέμβασης που δεν οφείλεται στην τεχνική που εφαρμόστηκε.

ή θεραπευτική έκτρωση

"Ετσι ονομάζεται ή έκτρωση πού αποφασίζεται γιά λό­γους υγείας.Παλαιότερα, ή μορφή αυτής τής έκτρωσης επιτρεπόταν αλλά εφαρμοζόταν πολύ σπάνια.Γιά νά επιτραπεί σήμερα ή θεραπευτική έκτρωση αρκεί νά βεβαιώσουν γιατροί ότι ή ζωή τής γυναίκας απειλεί­ται, αν ή εγκυμοσύνη της προχωρήσει ή ότι τό παιδί κινδυνεύει νά γεννηθεί παραμορφωμένο ή προσβλημένο άπό ανίατη αρρώστια.Θεραπευτική είναι και η απόξεση η αναρρόφηση που γίνετε όταν η εγκυμοσύνη από μόνη της αυτόματα ,σταμάτησε να εξελίσσετε. 

Το εκτρωτικό χάπι

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από τον ΕΟΦ το εκτρωτικό χάπι. Πρόκειται για το RU486, το οποίο μπορεί να ληφθεί μέχρι και την πέμπτη εβδομάδα της κύησης και προκαλεί αποβολή. Η χρήση του χαπιού ενδέχεται να προκαλέσει αιμορραγία, οπότε θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε διαγνωστική απόξεση.

Η επέμβαση και το νομικό πλαίσιο

Στην Ελλάδα οι αμβλώσεις νομιμοποιήθηκαν με το νόμο 1609/86. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει έκτρωση μέχρι και την 12η εβδομάδα, εφόσον συντρέχουν λόγοι και εξεταστεί από επιτροπή. Αυτό αναφέρει το γράμμα του νόμου. Ωστόσο, η εξέταση από επιτροπή δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη απευθυνθεί σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο.

κόστος μιας έκτρωσης, άμβλωση Έκτρωση  διακοπή εγκυμοσύνης,  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, Τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης, άμβλωση,  έκτρωση  διακοπή κύησης,  εκτρωτικό χάπι

 Επικοινωνία, ραντεβού
Μητέρα, Μαιευτικό και χειρουργικό κέντρο
İstanbul.Tου
ρκia

See your doctor immediately if:

Your bleeding becomes heavy

You run a fever

You experience severe cramping or abdominal pain.
 

Abortion İstanbul Turkey, Abortion Clinic İstanbul
 Turkey Gynecologist Dr.Nevra Topalismailoglu

tgs;Abortion Clinics İn Bursa, Abortion Hospital in Trabzon Turkey
Abortion Prices best fees in Turkey İstanbul Clinics


Best Abortion Hospital İn Antalya. Pregnancy termination and unplanned pregnacy, english speaking gynecologist bursa antalya trabzon turkey. Best abortion doctor in Bursa Turkey
 

How do I make an abortion appointment?
7/24 contact center ;A telephone call or send e- mail / watsapp /viber to our abortion clinic in İstanbul is all that is necessary to arrange your appointment .

 

CALL /WATSAPP/VİBER   :  0090 532 2619315

It is advisable to have a simple pregnancy test before setting up an appointment, however

Call anytime for inquiries or appointments

To make a booking, or to simply ask some questions
Contact Us!

 

 

 

İstanbul Abortion Clinic Best

 

About abortion procedure;
 

Abortion

Abortion Clinics Hospitals Near You
Safe and cheap abortion clinics
Aspiration method abortion
Abortion procedure
Medical abortion pills
Abortion law

Έκτρωση

Pregnancy Termination Clinics Hospitals İn İstanbul Turkey

Abortion Clinics in DubaiAbortion Clinic İstanbul Mitera,

About Hymen Repair procedure;

 

Hymenoplasty Clinic Near You

Turkey Hymenoplasty

Turkey Cost Hymenoplasty / Abortion